Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

De Weijer in Boxmeer

Internaten

De naam Weijer betekent vijver. Het huis De Weijer wordt al in de vijftiende eeuw genoemd als woonplaats van de plaatselijke pastoor. In latere eeuwen wordt het huis de residentie van de drost van Boxmeer. De familie De Raet heeft er vele generaties gewoond.


Weijerplein, ulo-school voor meisjes (foto met dank aan Petra Jansen)

Na het vertrek van de familie De Raet vestigde zich in 1850 de frater-onderwijzer Jan de Smit in het huis. Hij richtte het gebouw in tot een jongenskostschool, St. Chrysostomus geheten. Deze kostschool bleef tien jaar bestaan, tot het overlijden van Jan de Smit.

Aan het einde van de negentiende eeuw kocht het kerkbestuur De Weijer en stelde het gebouw ter beschikking aan de Zusters van JMJ (Jezus Maria Jozef) om er hun onderwijs te geven. De zusters bouwden het gebouwencomplex in de loop der jaren steeds verder uit.

De Weijer werd een combinatie van diverse scholen voor meisjes. Er heeft een bewaarschool in gezeten, een ulo-school voor meisjes, een R.K. lagere meisjesschool en een landbouwhuishoudschool. De zusters hadden zowel interne als externe leerlingen. De internen kregen voor de duur van hun schooltijd kost en inwoning bij de zusters. De externen gingen na iedere schooldag terug naar huis.

In 1974 vertrokken de zusters en kreeg het complex een grondige restauratie. Tegenwoordig is het gebouwencomplex in gebruik als een sociaal-cultureel centrum, met een openbare bibliotheek, een schouwburg en een muziekschool.

Heb jij nog bij de zusters op school gezeten? Reageer dan hieronder, deel herinneringen en vul deze pagina aan! Foto's zijn ook welkom. Stuur ze naar info@bhic.nl, dan voegen wij ze hier toe.

Petra Jansen zat in de periode 1959-1963 bij de zusters op kostschool en stuurde ons deze foto's uit die tijd:


1. Internen op de foto voor de Weijergracht, met nog een stukje Weijergebouw in beeld

2. Twee eindexamenklassen zowel in- als externen

3. Twee eindexamenklassen zowel in- als externen

4. Internen tijdens een retraite in Uden met een van de begeleidende zusters

5. Internen tijdens een retraite in Uden met een van de begeleidende zusters

6. Internen van de examenklas

A. Meulensteen stuurde deze foto:

Vermoedelijk zien we hier leerlingen van de oude Ambachtsschool bij de Stationsweg, op de hoek van de Dr. Peelenstraat. Later werd deze ambachtsschool de Technische School voor Boxmeer en Omstreken. Op dezelfde plaats staat vandaag de dag het Elzendaalcollege (dat weer is voortgekomen uit het St. Chrysostomus College / Lyceum).
64

Reacties (64)

antoinette van tulden zei op 28 maart 2010 om 11:42 uur

ik heb van 1945 tot 1952 hier op school gezeten, en daarna naar limburg verhuist.heb goede herinneringen aan die tijd en ben al lang op zoek naar medeleerlingen uit die tijd en naar fotos.ik vind van de jongensschool wel veel informatie maar niet van de meisjesschool,wat ik erg jammer vind.

Annemarie van Geloven namens BHIC zei op 29 maart 2010 om 12:39 uur

In het gemeentearchief van Boxmeer bevindt zich meer informatie over de meisjesschool. Als u via Historisch Onderzoek (groene vierkantje) op deze website zoekt op 'Weijer' of 'Elzenstraat’ ziet u een aantal dossiers van de meisjesschool. Deze kunt u inzien op de locatie Grave van BHIC.
Succes met zoeken!

arno peters zei op 22 december 2010 om 23:31 uur

Op de 2e van de 3 klommen in het midden van het gebouw staat een mariabeeld dat eigenlijk aan de overkant stond in een nis op de toren van het ST. Josephklooster.
Br. C Thiery heeft het tijdens de sloop van het klooster gered van de ondergang en het beeld heeft tientallen jaren bij hem thuis in de tuin gestaan. Uiteindelijk heeft de Stichting behoud Erfgoed gemeente Boxmeer het beeld gered en samen met het bestuur van De Weyer besloten om het op de huidige plek neer te zetten waar zij het afgebroken klooster nog in de gaten kan houden. Recht tegenover waar zij nu staat dus!

Marilou Nillesen, namens BHIC zei op 23 december 2010 om 10:02 uur

Wat een mooi verhaal, Arno! Dat was er niet geweest als broeder Thiery destijds niet zo voortvarend had opgetreden.

Interessant om te lezen welke historie schuilgaat achter dit beeld.

Chris Hendriks zei op 6 januari 2011 om 15:16 uur

In het St.Jozefklooster zaten zlotnonnen. In de jaren zestig heeft de Rowan-afdeling Boxeer daar in het kolenhok haar HOME gehad. Ik was toendertijd Chef bij de Rowans. Dit waren jongens van 14 tot 16 jaar.

John Cremers zei op 24 januari 2011 om 17:44 uur

Niet de familie De Raet was tot 1850 woonachtig in De Weijer maar Johan Baldewijn Baron van Hugenpoth tot den Berenclaauw. Hij was overigens burgemeester van Boxmeer in 1813-1814 en overleed op 23 mei 1850. Zijn vrouw Dorothea L.A.M. van Sasse van Ysselt (dochter van Gerbrandus I. van Sasse van Ysselt en Maria C.M. De Raet erfde zowel Het Stapje als De Weijer op 2 september 1826 van haar ongehuwde tante Maria W.J. de Raet. De familie Van Hugenpoth tot den Berenclaauw verhuisde toen van Het Stapje naar de Weijer.

Willy Theunissen zei op 14 november 2012 om 10:02 uur

Hallo Antoinet
Onlangs kwam er een foto van een zuster van JMJ de Weijer Josephina Festen in mijn bezit. Navraag bij mijn zus Henny leverde op dat zij daar in ongeveer 1947 typles van gehad heeft, ook kent ze jou volgens haar woonde je op de Sambeekseweg achter Renkens in een van die drie huizen die allang zijn afgebroken, en was je familie van Marinus Grens Vorstenbos. Mijn zus 76 j. heeft geen foto's uit die tijd.
Groetjes Willy
Meer weten? willytheunissen@live.nl

coel zei op 8 januari 2014 om 11:15 uur

leuk

Maarten-Jan Dongelmans zei op 15 juli 2019 om 17:46 uur

Mijn moeder Mies Cornelissen (1924-1990) heeft hier op de kleuterschool gezeten rond 1929. Gisteren ben ik voor het eerst in deze gebouwen geweest.

Marilou NillesenBHIC zei op 15 juli 2019 om 20:24 uur

Wat bijzonder, Maarten-Jan. Heeft je moeder meer verteld over haar kleuterschoolperiode? Hoe vond je het om in die gebouwen te zijn?

Maarten-Jan Dongelmans zei op 15 juli 2019 om 21:19 uur

Marilou, ze had het vaak over bepaalde zusters. Een van die religieuzen zijn we in 1968 of 1969 nog eens gaan bezoeken in Huize St. Anna (Venray).
Tsja, ik probeerde me gisteren voor te stellen hoe mijn moeder daar op die nu overdekte binnenplaats bij de theaterzaal heeft gespeeld.
Het was overigens niet helemaal mijn eerste bezoek aan deze plek. Ik heb altijd begrepen dat ik in mijn eerste jaren daar (gezeten in de kinderwagen) de eendjes heb gevoerd ...

Marilou NillesenBHIC zei op 15 juli 2019 om 22:07 uur

Ik kan me helemaal voorstellen hoe je je probeert in te beelden hoe je moeder daar - als klein meisje - moet hebben rond gerend, da's vast heel bijzonder. Wel leuk dat je daar zelf als klein kind óók bent geweest, hoewel ik me kan voorstellen dat je je dat vanuit de kinderwagen niet meer kunt herinneren ;) Maar het levert wel een mooie anekdote op! Dank voor het delen.

Maarten-Jan Dongelmans zei op 15 juli 2019 om 22:18 uur

Graag gedaan. Ik ben zelf trouwens op het kasteel geboren en inmiddels ook ridder. Geen wonder dus dat ik behalve musicus ook historicus ben.

Marilou NillesenBHIC zei op 16 juli 2019 om 09:21 uur

Zo, dan is nog eens indrukwekkend cv, Maarten-Jan! Geboren op het kasteel; woonden je ouders daar op dat moment?

Maarten-Jan Dongelmans zei op 16 juli 2019 om 09:41 uur

Nee, destijds was het kasteel als ziekenhuis in gebruik. Vandaar.

Marilou NillesenBHIC zei op 16 juli 2019 om 12:35 uur

Haha, ik snap het! Desalniettemin klinkt het goed, om geboren te zijn op een kasteel ;) En wat is het verhaal achter je ridderschap?

Maarten-Jan Dongelmans zei op 16 juli 2019 om 12:48 uur

Op 27 april 2015 ridder in de Orde van Oranje-Nassau geworden vanwege jarenlange inspanningen met betrekking tot het overbrengen van cultuur naar de grootst mogelijke doelgroep.

Marilou NillesenBHIC zei op 16 juli 2019 om 16:23 uur

Prachtig! Gefeliciteerd met zo'n bijzondere decoratie!

Maarten-Jan Dongelmans zei op 16 juli 2019 om 16:28 uur

Nu even over jou Marilou, wat is jouw link met de Wijer?

Marilou NillesenBHIC zei op 17 juli 2019 om 08:55 uur

Geen enkele - behalve dat ik bij het BHIC werk, en sowieso nieuwsgierig van aard ben ;) Dus ik lees graag mee met de reacties.

Maarten-Jan Dongelmans zei op 17 juli 2019 om 09:09 uur

Oké!

acwm peters zei op 3 oktober 2019 om 02:55 uur

De Weyer heeft ook als meisjeskostschool gefungeerd. Op zolder waren houten schotten geplaatst die als muurtjes dienst deden tussen de slaapplaatsen. Zogenaamde chambrettes. De meisjes hadden het er zwaar en mochten maar eens in de twee weken naar huis voor een dag! Heimwee en strenge nonnen hebben veel ellende bij de meisjes veroorzaakt.

Maarten-Jan Dongelmans zei op 3 oktober 2019 om 08:09 uur

Naar aanleiding van Peters' reactie: op 14 oktober verschijnt bij de Walburg Pers mijn nieuwe boek Met de mantel der liefde. Hierin wordt onder andere aandacht besteed aan de slavenarbeid van meisjes in gestichten, kostscholen etc.

Thijs de LeeuwBHIC zei op 4 oktober 2019 om 10:03 uur

@acwm peters: hartelijk dank voor je aanvulling. Ben je toevallig ook een oud-leerling van deze kostschool of ken je mensen die er hebben gezeten?

@Maarten-Jan: dank voor de tip, mijn aandacht werd ook getrokken door het internationale perspectief op de geschiedenis van de misbruikschandelen. Heel benieuwd! Het boek zojuist besteld.

Maarten-Jan Dongelmans zei op 4 oktober 2019 om 12:27 uur

@Thijs: mooi, goed om te lezen.

F.Bouwman zei op 1 april 2020 om 15:02 uur

Ik zat 1943-1944 op deze schhol

Thijs de LeeuwBHIC zei op 1 april 2020 om 15:33 uur

@F. Bouwman: dat moeten jaren zijn die je nooit meer vergeet. Hoe ging het er daar aan toe, zo tijdens de oorlog?

F.Bouwman zei op 1 april 2020 om 15:46 uur

Nee zeker niet. Ik kwam uit Den Haag. Was dus per definitie volwassener dan de andere kinderen. Dit was totaal niet waar maar werd daarvoor wel onderhouden door zuster Maria. Begreep er niets van. De slaapzaal was een ramp. Je mocht nog niet naar elkaar kijken. Ben dus ook maar kort intern gebleven. Wel gewoon op school. Herinner mij soeur Joanetta, Maria en josefa.

Thijs de LeeuwBHIC zei op 2 april 2020 om 12:56 uur

Vanuit Den Haag nog wel, hoe kwam jullie bij die kostschool in Boxmeer uit als ik vragen mag? En dat regime klinkt inderdaad wel érg streng.

Welke vakken gaven die zusters trouwens of waren dat geen leraressen?

Thijs de LeeuwBHIC zei op 3 april 2020 om 06:59 uur

A. Meulensteen stuurde ons een mooie foto van het St. Chrysostomus College - niet de 19e-eeuwse jongenskostschool waarover we aan het begin van deze pagina lezen, maar het College/Lyceum van de jaren '50-'70 (nu het Elzendaalcollege). De foto is is aan de pagina toegevoegd. Bedankt!

F.Bouwman zei op 3 april 2020 om 12:35 uur

Ons huis in Den Haag stond in Spergebiet en werd gevorderd door de Duitsers.
Zodoende kwamen we bij mijn grootouders in Boxmeer terecht.
Ja de zusters gaven gewoon les. Het normale ULO programma. Ik zat net in de 1ste klas gymnasium dus dit was wel een overgang.
Ik herinner mij soeur Maria (toen hoofd vd school) soeur Jeanette en josefa.
Pater Sebastián gaf godsdienstles. Sept.1944 werd de school in beslag genomen door de Duitsers. Dus dat was einde verhaal.

Thijs de LeeuwBHIC zei op 6 april 2020 om 10:16 uur

@F. Bouwman: nou dan snap ik wel dat je dit nooit meer vergeet, wat een hoop heb je dan te verwerken gehad op zo'n jonge leeftijd! Goed trouwens dat je die namen noemt, dat wil nog wel eens helpen om ook bij andere oud-leerlingen weer herinneringen op te roepen. Dank voor je bijdragen en als je nog meer wilt vertellen dan kan dat hier natuurlijk altijd.

Jan Peters zei op 16 april 2020 om 15:58 uur

Volgens mij is de genoemde en bovengeplaatste foto (van A. Meulensteen) niet van het St. Chrysostomus College (later Elzendaalcollege) in de jaren 1950, maar van de Ambachtsschool / later Technische School voor Boxmeer en Omstreken. Het gebouw op de achtergrond is namelijk de oude Ambachtsschool bij de Stationsweg (nu de plaats waar het Elzendaalcollege staat) hoek Dr. Peelenstraat.

Thijs de LeeuwBHIC zei op 21 april 2020 om 15:31 uur

@Jan: dank voor je bericht, ik neem dit volledig van je aan en zal het bijschrift erop aanpassen. Klopt het zo? Misschien dat ook andere bezoekers van deze pagina je observatie nog kunnen bevestigen, ben benieuwd.

antoinette van tulden zei op 28 maart 2010 om 11:42 uur

ik heb van 1945 tot 1952 hier op school gezeten, en daarna naar limburg verhuist.heb goede herinneringen aan die tijd en ben al lang op zoek naar medeleerlingen uit die tijd en naar fotos.ik vind van de jongensschool wel veel informatie maar niet van de meisjesschool,wat ik erg jammer vind.

Annemarie van Geloven namens BHIC zei op 29 maart 2010 om 12:39 uur

In het gemeentearchief van Boxmeer bevindt zich meer informatie over de meisjesschool. Als u via Historisch Onderzoek (groene vierkantje) op deze website zoekt op 'Weijer' of 'Elzenstraat’ ziet u een aantal dossiers van de meisjesschool. Deze kunt u inzien op de locatie Grave van BHIC.
Succes met zoeken!

arno peters zei op 22 december 2010 om 23:31 uur

Op de 2e van de 3 klommen in het midden van het gebouw staat een mariabeeld dat eigenlijk aan de overkant stond in een nis op de toren van het ST. Josephklooster.
Br. C Thiery heeft het tijdens de sloop van het klooster gered van de ondergang en het beeld heeft tientallen jaren bij hem thuis in de tuin gestaan. Uiteindelijk heeft de Stichting behoud Erfgoed gemeente Boxmeer het beeld gered en samen met het bestuur van De Weyer besloten om het op de huidige plek neer te zetten waar zij het afgebroken klooster nog in de gaten kan houden. Recht tegenover waar zij nu staat dus!

Marilou Nillesen, namens BHIC zei op 23 december 2010 om 10:02 uur

Wat een mooi verhaal, Arno! Dat was er niet geweest als broeder Thiery destijds niet zo voortvarend had opgetreden.

Interessant om te lezen welke historie schuilgaat achter dit beeld.

Chris Hendriks zei op 6 januari 2011 om 15:16 uur

In het St.Jozefklooster zaten zlotnonnen. In de jaren zestig heeft de Rowan-afdeling Boxeer daar in het kolenhok haar HOME gehad. Ik was toendertijd Chef bij de Rowans. Dit waren jongens van 14 tot 16 jaar.

John Cremers zei op 24 januari 2011 om 17:44 uur

Niet de familie De Raet was tot 1850 woonachtig in De Weijer maar Johan Baldewijn Baron van Hugenpoth tot den Berenclaauw. Hij was overigens burgemeester van Boxmeer in 1813-1814 en overleed op 23 mei 1850. Zijn vrouw Dorothea L.A.M. van Sasse van Ysselt (dochter van Gerbrandus I. van Sasse van Ysselt en Maria C.M. De Raet erfde zowel Het Stapje als De Weijer op 2 september 1826 van haar ongehuwde tante Maria W.J. de Raet. De familie Van Hugenpoth tot den Berenclaauw verhuisde toen van Het Stapje naar de Weijer.

Willy Theunissen zei op 14 november 2012 om 10:02 uur

Hallo Antoinet
Onlangs kwam er een foto van een zuster van JMJ de Weijer Josephina Festen in mijn bezit. Navraag bij mijn zus Henny leverde op dat zij daar in ongeveer 1947 typles van gehad heeft, ook kent ze jou volgens haar woonde je op de Sambeekseweg achter Renkens in een van die drie huizen die allang zijn afgebroken, en was je familie van Marinus Grens Vorstenbos. Mijn zus 76 j. heeft geen foto's uit die tijd.
Groetjes Willy
Meer weten? willytheunissen@live.nl

coel zei op 8 januari 2014 om 11:15 uur

leuk

Petra zei op 21 juli 2020 om 17:32 uur

Ik ben blij dat jullie de kostschool van de zusters JMJ in Boxmeer hebben opgenomen. Het is mogelijk om verschillende foto's aan te leveren van het jaar 1963. Het was mijn examenjaar van de ULO. Heb mijn album (dat ongeveer uit elkaar valt) opgezocht en wil het graag met je delen.

Thijs de LeeuwBHIC zei op 21 juli 2020 om 22:55 uur

@Petra: dank voor je reactie en we gaan natuurlijk graag op dat aanbod in. Je kunt de foto's sturen naar internaten@bhic.nl en dan voeg ik ze hier toe.
Hoe heb je jouw verblijf op deze kostschool eigenlijk ervaren?

Els Hubers zei op 13 augustus 2020 om 12:00 uur

Op de foto’s die van Petra afkomstig zijn , zie ik bekende gezichten. Namen komen vaag terug bij de groepsfoto waarbij ik links boven sta. Dat zal de groepsfoto van de internen zijn...

Ant.H. Meulensteen zei op 24 oktober 2021 om 12:50 uur

Jan Peters zei op 16 april 2020 om 15.58
Graag wil ik hier op reagaren . Deze foto is gemaakt in 1950
Deze foto is inderdaad gemaakt aan de voorzijde van de Ambachtschool/Technische school waar de nieuwe HBS tijdelijk gevestigd was
een gedeelte in de Ambachtschool en een gedeelte in de Volksbond in de Veerstraat . De leerlingen op deze foto zijn van de Veerstraat , ik kan dit bevestigen omdat ik een van de leerlingen ben (nr.2 links boven).
De meeste van de leerlingen herken ik nog met naam. En de schoolagenda van dat schooljaar heb ik nog . Heb HBS niet afgemaakt. Was wel een prettige tijd.

Luciën Bressers zei op 3 december 2021 om 13:35 uur

Volgens mij zijn de twee foto's "retraite in Uden" niet in Uden gemaakt. Het speeltoestel, de familieschommel, komt me absoluut niet bekend voor. DCINT-000520 en DCINT-000521

Marilou NillesenBHIC zei op 3 december 2021 om 16:36 uur

Goed dat je dat aangeeft, Luciën. En dat is dan ook meteen een oproep: wie weet waar deze foto's zijn gemaakt? Wie herkent het speeltoestel of de plek waarop deze gemaakt kan zijn?

Laat het ons weten! Alvast dank.

Arno van Hout zei op 2 januari 2024 om 14:31 uur

In dit verhaal wordt geschreven over de ULO voor meisjes. Ik dacht dat mijn vader in de jaren 1930 vanuit Mill naar de ULO in Boxmeer ging. Was er dan ook nog een ULO voor jongens? En waar was die dan precies? Weet misschien iemand dat?

Marilou NillesenBHIC zei op 4 januari 2024 om 09:22 uur

Dag Arno, dat zou wel aannemelijk zijn, he? Een snelle zoektocht online levert mij vreemd genoeg heel weinig informatie daarover op. Ik vind wel dit in onze archieven:

7025 Gemeentebestuur Boxmeer, 1810-1941

1543
Verklaring van geen bezwaar van het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant tegen de oprichting van een school voor mulo, 1878

Mogelijk gaat het daar over de jongensmulo?

Als je deze link in je url zet, kun je gratis een scan aanvragen van dit stuk:
https://proxy.archieven.nl/235/856094AB5A1A4EEBAA28C4237B8A911C

En anders weet de historische vereniging Nepomuk meer hierover: https://www.nepomukboxmeer.nl/

Arno Van Hout zei op 4 januari 2024 om 09:44 uur

Dank voor je reactie.
Ik zal ‘s kijken wat ik daar kan vinden.

Thijs de LeeuwBHIC zei op 29 januari 2024 om 12:04 uur

3 nieuwe foto’s van de Weijer uit de jaren zestig, ingezonden door Tim Maigret. Waarvoor dank!




1. De Weijer, 1964

2. De Weijer, 1965

3. De Weijer, ULO, 1966

Rinske Kegel zei op 12 juni 2024 om 16:33 uur

Mijn moeder Bep Cuppen uit Rijkevoort, geboren in 1943 heeft hier ook op school gezeten, heb ik me laten vertellen. Ze is overleden dus ik kan het haar niet meer vragen. Ze zat hier volgens mij intern en heeft nog steeds een hekel aan bietjes omdat ze die daar blijkbaar vaak moest eten. Ik kan me herinneren dat ze het niet als een hele warme tijd heeft ervaren.

F.Bouwman zei op 13 juni 2024 om 15:01 uur

Zijn er nog gegevens (foto’s, namen van leerlingen enz )uit de jaren
1943 en 1944 en 1945. Toen zat ik nl. op de meisjes Mulo
Ik was al eerder op deze site.

Bert vd Brandt zei op 3 juli 2024 om 13:12 uur

Wat ik me afvraag, ook gezien de acte van vereniging uit 1855, of deze zusters vielen onder de Karmelietessen??

Bert

Arno Peters zei op 3 juli 2024 om 13:24 uur

De zusters van JMJ zaten in de Weyer.

Bert zei op 3 juli 2024 om 14:07 uur

@Arno,

Mijn vraag was of de zuster JMJ niet eigenlijk de Karmelietessen waren??
En dan verwijs ik naar de separate acte uit 1855 waarbij de Karmelietessen (evenals de Karmelieten) een vereniging oprichtte.

Zie : https://bhic.nl/onderzoeken/notaris-schepen-en-andere-akten?mivast=235&…

Bert

Arno Peters zei op 3 juli 2024 om 14:16 uur

Hoi Bert, kijk even op Wikipedia.
Tegenover de Weyer was wel een Camelitessenklooster genaamd St. Joseph
Evenals klooster Elzendaal. Daarnaast was er de zusterorde van Julie Postel in Boxmeer.

Bert zei op 3 juli 2024 om 15:06 uur

@Arno,

Hoe betrouwbaar is WikiPedia??
Ik lees dat met de nodige scepsis, er zitt en TEveel fouten daarin!!

Bert

F.Bouwman zei op 4 juli 2024 om 20:10 uur

Is er geen antwoord mogelijk naar aanleiding van mijn vraag ?
Positief of negatief ? Vraag van 13 juni j.l.

Marilou NillesenBHIC zei op 5 juli 2024 om 21:07 uur

Dag F. Bouwman, zelf heb ik die foto's niet kunnen achterhalen dus de hoop is nu gevestigd op bezoekers van deze site. Voor de duidelijkheid zet ik je vraag hier nog even onder, en hoop dat er iemand hier meer over kan zeggen:

Zijn er nog gegevens (foto’s, namen van leerlingen enz )uit de jaren 1943 en 1944 en 1945?

F.Bouwman zei op 6 juli 2024 om 16:45 uur

Ik weet 1 naam van een meisje dat gelijk met mij op school zat t.w. Philomena van Enkevoort ze kwam niet uit Boxmeer. Misschien Wanroy.
Zal ws overleden zijn tenslotte ben ik zelf ook al 96 jaar.

F.Bouwman zei op 6 juli 2024 om 16:45 uur

Ik weet 1 naam van een meisje dat gelijk met mij op school zat t.w. Philomena van Enkevoort ze kwam niet uit Boxmeer. Misschien Wanroy.
Zal ws overleden zijn tenslotte ben ik zelf ook al 96 jaar.

Marilou NillesenBHIC zei op 7 juli 2024 om 16:54 uur

Dag meneer Bouwman, wat leuk dat u dit laat weten. Hopelijk laat de naam van Philomena bij anderen weer een lampje branden en komt u zo toch weer meer te weten.

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.