Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

Uitverkoren in Vinkel

Rooms prentenboek

In 1959 werd in Vinkel de nieuwe basisschool geopend. Een gewichtige gebeurtenis waarbij zelfs burgemeester Van Heereveld in vol ornaat kwam opdraven, om een gloedvolle speech af te steken.

Uitverkoren in Vinkel

Op deze foto zien we pastoor Van Iersel aan het werk: hij moest de school inzegenen. De resterende personen herkennen we niet, dus wij hopen dat onze lezers ons kunnen vertellen wie we hier zoal zien... Speciaal zijn we benieuwd naar de herinneringen van de twee ernstig kijkende kinderen, die de bijzondere eer hadden het kruis te mogen dragen. Dat moet toch wat geweest zijn! Hoe hadden zij dat voorrecht verworven, en hoe hebben zij deze dag beleefd? Was dat gewoon leuk, of toch vooral heel erg spannend? Is er vooraf geoefend? We zijn benieuwd hoe men op deze gebeurtenis nu terugkijkt.

Deel je kennis!

Je kunt je verhaal kwijt in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

2

Reacties (2)

Geert Bouwens zei op 31 oktober 2017 om 21:01 uur

Volgens het fotoarchief van 'Heemkunde Vinkel' zijn dit: Juffrouw Jetje Carpay, Rita Gabriels, Pastoor van Iersel en Andre van Wanrooij.

Ik zal dit bericht binnekort op de Facebookpagina van 'Heemkunde Vinkel' plaatsen. mochten er aanvullende reacties op komen dan laat ik dat jullie zeker weten!

Marilou NillesenBHIC zei op 1 november 2017 om 09:06 uur

Beste Geert, hartelijk dank voor deze reactie. Dan gaan we de fotobeschrijving aanvullen. En fijn als je ons op de hoogte wil houden over wat er nog meer over de foto wordt verteld.

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.