Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

Vredesmars Pax Christi 1967

Pax Christi Nederland was de Nederlandse tak van de internationale katholieke vredesbeweging Pax Christi. Vanaf 1958 werden Pax Christi Walks georganiseerd voor middelbare scholieren die in hun laatste jaar zaten. Tienduizenden jongeren hebben eraan deelgenomen. De wandelingen stopten in de jaren zeventig.

Klik om te vergroten.

Ik deed mee van 2-5 november 1967. Mijn deel van de wandeling begon in Oirschot en van hieruit liepen we naar Sint-Michielsgestel (waar ik onderdak kreeg van de familie Meegens), vervolgens naar Vught (Fam van Hoof) en ten slotte Den Bosch, waar honderden wandelaars uit verschillende richtingen zich allemaal verzamelden bij de veemarkthallen. We liepen in hoofdstukken (kapittels) en de namen van de mensen in mijn groep (kapittel 59) staan op de cover hierboven.

Reageren

Reageer hieronder en deel je herinneringen aan de protestbewegingen van de jaren zestig, zeventig en tachtig. Ook zoekt het BHIC voor dit thema foto's en ander oud materiaal, om op de site te plaatsen.

Deel verhalen en foto's

Bekijk ook

Protest in Brabant

2

Reacties (2)

Rien Hairwassers zei op 1 juli 2024 om 18:29 uur

Bij mij thuis in Den Dungen sliepen ooit wel 40 jongeren allemaal boven op de zolder.
Zelfs werd de pastoor geroepen om er de mis te doen. Mijn moeder vond dat prachtig

Marilou NillesenBHIC zei op 1 juli 2024 om 21:32 uur

Wat een bijzondere herinneringen roept Pax Christi toch op, Rien, deze is ook weer zo mooi. We zien ook dat de voettochten een hoop warme gevoelens naar boven halen, dat verhaal vind je hier:

https://www.bhic.nl/ontdekken/verhalen/pax-christi-voettochten-in-de-ja…

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.