Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

De Johannes Evangelistkerk in Vught

RK kerken

De moderne kerk H. Johannes Evangelist werd ingewijd in 1965. Het was de vijfde parochiekerk in Vught sinds het herstel van de bisschoppelijke hiërarchie in Nederland in 1853.


Hiernaast zien we de priester K.P.M. Gevers, die op 5 juli 1963 als bouwpastoor begon met het bedienen van de pas gestichte kerkgemeenschap Johannes Evangelist. Hij was toen 41 jaar.

In 1990 werd de Johannes Evangelistkerk aan de rooms-katholieke eredienst onttrokken, waarna het een nieuwe bestemming kreeg als kantoorruimte.

De parochianen van de opgeheven kerk konden voortaan, net als die van de gesloten St. Paulus en St. Antoniuskerk uit 1954, terecht in de in 1991 geopende St. Paulus en St. Janskerk in Vught-Zuid.

Wij zijn benieuwd naar jouw herinneringen aan het roomse leven in deze parochie en aan de geestelijken met wie je er te maken had. En aangezien wij geen geschikte foto's van deze kerk hebben kunnen vinden, zijn deze natuurlijk ook welkom!

Pastoor Gevers (foto: collectie KDC)Bouwpastoor K.P.M. Gevers (foto: collectie Katholiek Documentatie Centrum, id.nr. AFBK-2a12726)

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.