Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

De St. Paulus en St. Janskerk in Vught

RK kerken

In 1991 werden de parochiekerken H.H. Paulus-Antonius en St. Jan vervangen door de toen geopende kerk van Paulus en St. Jan. Dat laatste gebouw, aan de Lidwinastraat , is nog steeds in gebruik als plek van rooms-katholieke eredienst. Wat kun jij ons vertellen over deze betrekkelijk jonge kerk en over de pastoor van toen?

Interieur St. Paulus en St. JanskerkDe Paulus en St. Jan, gebouwd naar ontwerp van J. Pruyn en H. Molenaar, was vroeger het middelpunt van de parochie Vught-Zuid. Vandaag de dag behoort het gebouw tot de in 2015 gestichte parochie Heilige Edith Stein, waar nog drie andere kerken onder vallen.

De Edith Steinparochie is een samenvoeging van de oude, in 1192 gestichte parochie H. Nicolaas te Helvoirt en de parochie van Vught/Cromvoirt. De kerkgebouwen die deze fusies ondergingen behielden wel hun eigen naam.

Foto: Interieur van de H. Paulus en St. Janskerk. Bron: website Parochie Edith Stein

2

Reacties (2)

mevr. E. Schnellen zei op 23 september 2020 om 13:48 uur

ik heb gewoond in de St Janstraat in Vught. Mijn zoon Merijn is daar geboren op 21 september 1972. De kerk Johannes Evangelistkerk ,
toen aan de overkant van de straat, is in 1990 onttrokken aan de rk eredienst. Mijn zoon is daar gedoopt en nu wil ik graag een doopbewijs ontvangen.

Marilou NillesenBHIC zei op 23 september 2020 om 19:23 uur

Hallo mevrouw Schnellen, zelf hebben we deze doopbewijzen niet in ons archief, maar u kunt informeren via paulus_stjanskerk@hetnet.nl

Daar kunnen ze u wellicht aan het doopbewijs helpen, dan wel doorverwijzen naar de juiste plek.

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.