Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

De St. Josephkerk in Geldrop

RK kerken

De Josephkerk in Geldrop werd ingewijd in 1932. In deze typische volkskerk, uit de koker van de architecten B.J. Koldewey en C.M. van Moorsel, werd in maart 2010 voor het laatst de heilige mis gevierd. Wat weet jij nog van de mannen Gods die het vroeger voor het zeggen hadden in dit godshuis? Wie was ook alweer die man met het witte boordje? Over meneer pastoor en zijn kapelaan gaan vast nog boeiende verhalen rond. Deel ze met ons!


Staat pastoor F.A.J. Pessers je bijvoorbeeld nog helder voor de geest? Of had je in die dagen vooral contact met meneer kapelaan? De priester Th.A. Versteegde was kapelaan van de St. Josephkerk onder pastoor Pessers. Op de foto hiernaast is hij al wat jaren ouder, maar misschien herken je hem toch nog wel. Samen met pastoor Pessers waakte hij midden jaren vijftig voor het zieleheil van zo'n 3.600 katholieken, zo staat in de Piusalmanak. Een andere kapelaan uit die tijd was L.J. Nabuurs.

Reageer hieronder met je verhalen over het roomse leven zoals zich dat vroeger in en rondom de St. Josephkerk afspeelde. Was jij een van de parochianen?

 

Rechts: Th.A. Versteegde, benoemd tot kapelaan van de St. Joseph in 1949 (Katholiek Documentatie Centrum, AFBK-2a15029)

Th.A. Versteegde was kapelaan van de St. Jozef


Geldrop, H. Josephkerk (BHIC, collectie Provincie Noord-Brabant)
De H. Josephkerk in Geldrop

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.