Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

De H. Corneliuskerk in Vortum-Mullem

RK kerken

De Corneliuskerk aan de St. Corneliusstraat in Vortum-Mullem werd in 1953 in gebruik genomen en is een ontwerp van de architect M. van Beek. De huidige bestemming van de kerk is een gemeenschapshuis.

Pastoor Vossen
Foto: Stichting De Oude Schoenendoos, nr. A00319

Op de foto hierboven zien we een van de pastoors van de H. Corneliuskerk, de priester Piet Vossen. Hij werd in 1940, op 45-jarige leeftijd, in de parochie ingehaald en was daar halverwege de jaren zestig nog steeds te vinden.

De foto is waarschijnlijk genomen in 1968 en tijdens de laatste H. Mis van pastoor Vossen in Vortum-Mullen. We zien v.l.n.r. koster Harry van den Kronenberg, koorzanger Martien van Kempen, pastoor Vossen, voormalig schoolhoofd Piet Wientjens, Grada van Kempen-Gerrits en het echtpaar Mina en Martien Denen-Hendricks.

Of is de foto misschien genomen bij het vijfentwintig jarig pastoorschap van Vossen in 1965? Zouden we dan niet meer versieringen moeten zien? Het offeraltaar, om met het gezicht naar de gelovige te staan, is wel bij gelegenheid van dat jubileum gegeven, tegelijk met bank en credens. Deze zijn gemaakt door de broer van vrouw Wolters. Als kado voor zijn 40-jarig priesterschap op 25 mei 1961.

Reageer hieronder en deel je herinneringen aan de kerk, het leven in de parochie en de pastoors en kapelaans van vroeger.

Bronnen

Stichting De Oude Schoenendoos

Reliwiki.nl

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.