Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

Zijn er onder jullie mensen die mijn oom Charles de Theije kenden en herinneringen en misschien foto's hebben?
Misschien dat jullie ook het gezin de Theije en vooral opperwachtmeester de Theije?
Alvast dank voor informatie van kleinzoon van de Theije

16

Reacties (16)

Mariët BruggemanBHIC zei op 7 september 2020 om 10:07 uur

Bedankt voor je oproep Paul, ik weet niet of ons forum de meest geschikte plek is om deze oproep te plaatsen, maar wellicht kun je je vraag wat specificeren? Bijvoorbeeld in welke plaats(en) woonde hij en over welke jaren hebben we het dan? En wellicht kun je dan ook je oproep doen bij de plaatselijke heemkundekring.
Ik wens je in ieder geval heel veel succes bij je speurtocht naar meer informatie.

Paul Beek zei op 7 september 2020 om 10:13 uur

Beste Mariët,

Charles Marie de Theye is geboren in Oudenbosch 29-9-1921 dus neem aan dat hij in jaren 30/40 op dat internaat zat,kan dat nog navragen bij zijn zoon.
Alvast dank en anders mag je de oproep er af halen,

Met vriendelijke groet

Mariët BruggemanBHIC zei op 7 september 2020 om 13:00 uur

Bedankt voor je nadere uitleg Paul, ik laat je oproep gewoon staan hoor. Wellicht komt er toch nog iemand met meer info voor je. Met vriendelijke groeten, Mariët

Norah zei op 7 september 2020 om 17:09 uur

Het enige dat ik nog kan verzinnen is probeer de Heemkundekring van Oudenbosch en omgeving >>>
www.broederchristofoor-oudenbosch.nl
Verder www.delpher.nl > oude krantenartikelen.

Paul Beek zei op 7 september 2020 om 17:15 uur

Bedankt Norah, daar heb ik inderdaad contact mee

jeroen de theije zei op 5 mei 2021 om 17:50 uur

ik heb een voorouder genaamd charles louis de Theije hij was volgens mij de opa van mij opa J.S.L de Theije. (zoals je ziet stamt de achternaam nog door op mij)

Ik weet verder niets van aftakkingen dus heel veel meer info kan ik niet geven. wel weet ik dat ik op zolder nog een doos vol heb met oude documenten van mijn opa en andere voorouderen. dus misschien ook wel foto's

Cornelis zei op 5 mei 2021 om 18:38 uur
Cornelis zei op 5 mei 2021 om 18:54 uur

aangezien hij bij overlijden Conrector van het Carolus Borromeus College te Helmond was, misschien daar eens navragen ?

https://carolus.nl/

Heeft zijn zoon géén foto's dan !!!

Cornelis zei op 5 mei 2021 om 19:07 uur

@Paul, vraagje, wat bedoel je hiermee ?

Misschien dat jullie ook het gezin de Theije en vooral opperwachtmeester de Theije?

Paul Beek zei op 6 mei 2021 om 10:05 uur

Hi Cornelis en anderen op dit forum

Hartelijk dank voor de reacties, het ging mij vooral om wie hem kende op het internaat in Oudenbosch, hij is inderdaad de zoon van opperwachtmeester JL de Theije, een van zijn 2 dochters die ook op het internaat zaten is mijn moeder.
Daar ik interesse heb in de familietak, zou je mij, als mogelijk scans willen sturen van wat je hebt met namen erbij? ik weet niet of ik hier emailadres mag opgeven maar dat is paulbeek_1956@yahoo.com. Goot deel van de de Theije tak komt uit Hontenisse en regio.

Cornelis zei op 6 mei 2021 om 13:55 uur
Paul Beek zei op 6 mei 2021 om 14:18 uur

Bedankt Cornelis, documenten zal ik op sites opzoeken, voor fot's heb ik sws wel belangstelling, als dat niet teveel moeite is

Terry Hall zei op 5 juli 2021 om 18:56 uur

I remember conrector Charles De Theije. In 1963 my family moved from the USA to Helmond and I enrolled at Het Dependance. Mr De Theije was the Principle and French teacher. I didn't speak Dutch. He took a special interest in me. He gave me bijlesson in French at his home. He always was kind to me. It was very sad when he died. I remember there was an uunsucessful effort to name the new school the Cherles De Theije HBS instead of Knippinberg. He was a special person and a great influence on my life.

Paul Beek zei op 6 juli 2021 om 11:48 uur

Hi Terry

Sorry but I did not get msg that you posted this until yesterday.
Charles is my uncle from mother's side(her brother), did not know him too well since he died when I was 9. Do still have contact with one of his children. My mother past away 1992.
Best rgds, Paul

Jack C. C. Karremans zei op 7 september 2023 om 14:22 uur

Charles woonde in de jaren veertig/vijftig op de Bosschendijk in Oudenbosch. Mijn echtgenote woonde daar destijds ook. Charles was een streng en gerespecteerd politieman die de jeugd van Oudenbosch goed in de gaten hield. Tijdens de kerkdiensten op zondag in de basiliek van Oudenbosch liep hij rond in de kerk en sprak de jeugd aan indien hij dat noodzakelijk vond.

Charles had in die tijd een hond (kortharig en bruin/beige), genaamd ARNO, die ging zitten op het commando 'sit down'. Als kind vond mijn vrouw het prachtig dat die hond commando's in het Engels kreeg en opvolgde.

De broer van mijn vrouw, destijds ongeveer 8 jaar, had een keer met de buurjongen kattekwaad uitgehaald. De jongens werden door Charles betrapt. Charles was op zijn fiets en gebood de jongens hem te voet te volgen naar het politieburo. De broer van mijn vrouw vertelde bij thuiskomst in tranen: 'hij zat met zijn dikke kont op het zadel, en wij moesten er hard achteraan rennen'.

Paul Beek zei op 7 september 2023 om 15:11 uur

Beste heer Karremans,

Dank voor uw informatie, u haalt denk ik mijn opa Josephus L. de Theije en Charles door elkaar want mijn opa was politieofficier en officier Koninklijke Marechaussee en had herdershond(en). Daar speelde ik als kind mee toen we bij hem logeerden. Hij was ook zgn. suisse in de basiliek, waar ook zijn begrafenis mis was.

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.