Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

Muziekstudio achter de schoenenkelder (Stevensbeek, Eymard-Ville)

Achter de schoenenkelder van Eymard-Ville was een bergruimte waar je door een luik in kon kruipen. In het jaar 1965-1966 werd die ruimte gebruikt als een soort oefenruimte en opnamestudio, waar met een bandrecorder songs van onder meer the Beatles werden opgenomen. Ik had de eer om menig song te mogen zingen. Wie heeft hier herinneringen aan en wie waren de andere muzikanten? Ik herinner me ook dat we aan het eind van dat leerjaar met band (mij als zanger) op twee schoolfeesten speelden, eentje buiten en eentje bij de DS, als ik het goed heb. Over ons optreden is nog geschreven in het blaadje EVnementen van juni 1966, maar dat nummer heb ik niet meer. Iemand anders wel? Gek genoeg ben ik helemaal vergeten wie de vaste leden van die band waren, die the High Four heette. Gek genoeg weet ik nog wel de setlist van ons optreden. Ik herinner Theo Driessen (van "The Crabs") , Pieter van den Elzen en Oscar Heezemens als goede musici, maar ik betwijfel of zij in die band zaten. Wie weet me hierover meer te vertellen?

3

Reacties (3)

Thijs de LeeuwBHIC zei op 6 december 2021 om 13:43 uur

Bijzonder verhaal Frans, leuk dat je dit hier deelt! The Beatles waren dus echt wel off limits of werd zulke muziek uiteindelijk oogluikend toegestaan? Benieuwd wat andere oud-leerlingen nog van The High Four herinneren. En mochten ergens nog exemplaren (of scans) van "Evnementen" opduiken, dan is het BHIC daarin ook zeker geïnteresseerd.

Cees van Leeuwen zei op 22 maart 2022 om 22:21 uur

Ik heb nog best veel " historie "van Stevensbeek, oa.foto's van alle plekken op het internaat. Had er een mooie tijd. Heb vandaag Jan Herregraven gebeld ( 85).

Thijs de LeeuwBHIC zei op 28 maart 2022 om 14:30 uur

@Cees: mocht je interesse hebben om (een selectie van) deze fotocollectie bij het BHIC onder te brengen, dan zijn wij hierin zeker geïnteresseerd. In dit geval kun je een mailtje sturen naar info@bhic.nl o.v.v. internaat Stevensbeek, dan pak ik dit op. We kunnen dan ook op deze pagina's enkele foto's toevoegen, onder vermelding van jouw naam uiteraard. Hartelijke groet,

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.