Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

Is er een register van leerlingen en leerkrachten?

In het kader van de stamboom van mijn opa Jerome Charles Cornelis zou ik graag weten wanneer hij op St.Louis heeft gezeten. Hij is afkomstig uit Philippine. Ik weet inmiddels dat hij in 1914 met de broeders naar Laren is gegaan waar zij een lagere school hebben opgericht. Hij was toen al onderwijzer. Na Laren was hij onderwijzer in Vlissingen en IJzendijke. Maar wanneer is hij op St.Louis gekomen? Is er een register van leerlingen (en leerkrachten) waarin ik dit zou kunnen terugvinden?

2

Reacties (2)

Lisette KuijperBHIC zei op 13 juli 2021 om 16:26 uur

Beste Joop, ik denk dat je het beste even contact op kunt nemen met het West-Brabants Archief (https://westbrabantsarchief.nl/), aangezien de archieven van Oudenbosch daar aanwezig zijn. Mogelijk zijn er bevolkingsregisters vanuit die periode bewaard gebleven en anders misschien registers van ingekomen en vertrokken personen.

Op onze website vind je trouwens een verhaal over het internaat St. Louis: https://www.wierookwijwaterenworstenbrood.nl/ontdekken/verhalen/jongens…. Wellicht kun je met deze informatie (en de reacties onderaan het verhaal) ook vooruit met je onderzoek. Veel succes ermee!

Norah zei op 13 juli 2021 om 17:04 uur

Was uw grootvader ook in de plaats Philippine zelf geboren? Ik vind hem daar niet terug.
Het is wel altijd handig om de geboortedatum en de ouders door te geven.
Mvg.

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.