Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

De Anna-Rozenkranskerk in Breda

RK kerken

Misschien vraagt u zich af welke heilige Anna-Rozenkrans was. We moeten u uit de droom helpen: zij heeft nooit bestaan.

De Anna-Rozenkranskerk aan de Meidoornstraat komt voort uit de Annakerk en de O.L.V.-Rozenkranskerk. Deze parochies zijn in 1999 gefuseerd, na een moeilijk fusietraject. Waarschijnlijk is ook lang over de naam gesteggeld en koos men uiteindelijk voor een combinatie van de twee in alfabetische volgorde.

Het bescheiden bedehuis, een creatie van architect P. Boersma, verving de oude Rozenkranskerk, die in 1992 was gesloopt, en sinds 1997 ook de Annakerk, die een andere bestemming kreeg. De luidklok van de kerk hangt niet in de toren, maar staat bovenop het kerkgebouw zelf.

Sinds de parochiefusie van 2007 maakte de Anna-Rozenkranskerk deel uit van de Nazarethparochie. De kerk  is gesloten in 2012. Het gebouw stond anno 2016 te koop.



Foto: BHIC / Paul Huismans, 2016 Foto: BHIC / Paul Huismans, 2016

Foto: BHIC / Paul Huismans, 2016

Foto: BHIC / Paul Huismans, 2016
4

Reacties (4)

Frans Schaffels zei op 14 december 2017 om 21:04 uur

ik ben jaren met mijn broers misdienaar geweest in de Rozenkrans kerk. later nog een tijdje bij het jongerenkoor ARK gezongen

Lisette KuijperBHIC zei op 15 december 2017 om 15:51 uur

Wat bijzonder dat je misdienaar bent geweest in deze kerk en dat je ook lid bent geweest van het jongerenkoor, Frans! Wat is je het meest bijgebleven van de missen? Welke liederen zongen jullie met het koor en gaven jullie vaak optredens? Deel gerust je herinneringen met ons!

Frans Schaffels zei op 29 januari 2019 om 14:56 uur

Lisette Kuijper, wij waren in de oude Rozenkranskerk misdienaar. wat treffend is:
ik volg de opleiding voor pastoraal werker, een van mijn stage begeleidsters was koorleidster van het kinderkoor, en sinds kort zie ik de laatste pastoor van de Rozenkrans, Hans van Geel in de vieringen voor in Zundert en Wernhout.

Hilde JansmaBHIC zei op 30 januari 2019 om 11:51 uur

Je bent dus nog steeds erg betrokken bij de kerk. Ben je in je tijd als misdienaar geïnspireerd geraakt voor je huidige carrière, of is dat later pas gekomen?

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.