Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

De Willibrorduskerk in Casteren

RK kerken

Je zou het tegenwoordig niet meer zeggen, maar vroeger had mijnheer pastoor veel te vertellen in zijn parochie. Daarover gaan vast nog veel verhalen in het rond. Wat weet jij nog van de pastoors en kapelaans van de Willibrorduskerk? Vertel het ons!


Denk bijvoorbeeld aan pastoor Adr. Driessen. Hij kwam in 1933, op 37-jarige leeftijd naar de parochie. Vervolgens was hij in Casteren nog vele jaren het gezicht van de eucharistieviering, van de doop, van de biechtpraktijk, de huwelijksvoltrekkingen, het huisbezoek en ga zo maar door. Je zult het je allemaal wel herinneren hoe dat toen ging. Pastoor Driessen was er ook midden jaren zestig nog mee bezig.

Misschien dat je hem niet meteen herkent op de oude foto van hem hieronder, als bestuurslid van de Boerenbond?

Je kunt hieronder reageren met al je verhalen over pastoor Driessen en natuurlijk ook de andere zielzorgers van de Willibrorduskerk. We zijn benieuwd.

 

De St. Willibrorduskerk in Casteren. Architect: C. & J. Franssen. Neoromaanse driebeukige kruisbasiliek, in gebruik sinds 1907 en verbouwd/uitgebreid in 1935. (BHIC, PNB001038447)

De H. Willibrorduskerk


Casteren in 1935: pastoor Driessen in zijn jongere jaren, op de foto met andere bestuursleden van de Boerenbond. Staande v.l.n.r. Willem van Lippen, Jan van der Heijden, Jan Mollen (met foto van pater Van den Elsen), Peer Corstiaens; zittend v.l.n.r. Driessen en Jan Wouters. (Fotocollectie RHCe, 11182, fotograaf onbekend) Pastoor Driessen met het bestuur van de Boerenbond

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.