Interieur voormalige St. Jozefkerk (foto: Job van Nes 2011, bron: reliwiki.nl) |
Uit de Piusalmanak blijkt dat de St. Jozef in 1953 onder de hoede kwam te staan van rector Ant. van Moorsel. We zien hem hieronder op de foto samen met leerlingen van het St. Angelus MULO.
Naast rector Van Moorsel was er nog een klein leger andere redemptoristen aan de kerk verbonden: H. Peters, N. Govers, A. Strijbos, B. Hafkenscheid, W. Bünnemeijer, A. Lodders, H.Sol, D. Plum, Fr. de Witte, W. Sentenie, J. Vredeveldt, J. Dankelman, A. de Bot, Ph. Stein en G. Baart. Deze assistenten waren over het algemeen van een wat jongere leeftijd. Zo was die laatste 24 jaar, toen hij de Jozefkerk als standplaats kreeg.
Rector A. van Moorsel met leerlingen van het St. Angelus MULO. (Foto: Fotopersbureau Het Zuiden, bron: coll. Erfgoed 's-Hertogenbosch, id.nr. 0018958) |
Op 15 januari 1962 verscheen er een nieuwe rector op het toneel, de pater redemptorist A. Carlier. Tijdens zijn rectoraat en dat van Van Moorsel onderging de neogotische Jozefkerk enkele moderniseringen. Dat met de tijd meegaan kon echter niet voorkomen dat het godshuis, zoals vele andere in Brabant destijds, buiten gebruik raakte als plek van eredienst. De bezoekersaantallen namen dusdanig af dat in 1971 de laatste heilige mis moest worden verzorgd. Het gebouw kreeg een nieuwe bestemming als horecagelegenheid.
Over deze bijzondere paterskerk en het leven in de parochie weet jij vast nog wel wat te vertellen. Dat kan hieronder.
Reactie toevoegen