
Aanvankelijk werd een zaaltje als noodkerk gebruikt. Maar in 1961 ontwierp architect Koldewey een modernistisch gebouw, dat de goedkeuring van het kerkbestuur kon wegdragen. Dat werd de Goddelijke Voorzienigheidskerk. In 1962 werd die geconsacreerd door bisschop Bekkers.
In 1965 werd een orgel geplaatst, dat werd gebouwd door orgelbouwer Verschueren uit Heythuysen.
Eind jaren ’80 werd, in verband met het teruglopende kerkbezoek, een scheidingswand geplaatst. Daarmee werd een kleinere ruimte gecreëerd, die gemakkelijker te verwarmen was.

Tussen 1985 en 2001 woonden in de pastorie vier Broeders van Maastricht. Ze waren werkzaam in het Doveninstituut in Sint-Michielsgestel.
Het teruglopende kerkbezoek zette door. Na de fusie van de parochies in Vlijmen besloot het parochiebestuur de kerk te sluiten.
Het gebouw, met glas-in-loodramen van Jacques Frenken, is een fraai voorbeeld van de architectuur uit de periode van de Wederopbouw.
Pogingen het op de gemeentelijke monumentenlijst te laten zetten mislukten. Ook een gang naar de rechter door het Cuypersgenootschap bracht daar geen verandering in. Volgens de plannen wordt de kerk gesloopt om plaats te maken voor zorgappartementen. Op 15 maart 2015 zal de laatste H. Mis gevierd worden.

Het gebouw staat er niet meer, behalve de toren. Ook de pastoors en kapelaans zijn verdwenen. Toch leven er aan hen vast veel herinneringen bij de parochianen van toen. Aan pastoor J. Kamp bijvoorbeeld, de bouwpastoor met wie het dus allemaal begon.
Volgens de Piusalmanak kreeg hij de nieuwe parochie in Vliedberg in 1960 onder zijn hoede, op 40-jarige leeftijd. De kerk moest dus nog worden gebouwd. In de jaren voorafgaand aan zijn benoeming tot bouwpastoor had Kamp al ervaring opgedaan in de zielzorg als kapelaan in Asten.
Hiernaast zien we Kamp als neomist, dus toen hij zijn priesterwijding nog maar net achter de rug had. Hij draagt zijn eerste heilige mis op.
Aanvulling
In 2021 maakte Frans van de Pol een foto van de plaats waar de kerk heeft gestaan.

Reactie toevoegen